Tuinaanleg Damen

Beregening

Beregening laten aanleggen

Beregening is bij de aanbouw van een nieuwbouwtuin of tuinrenovatie of bedrijfscomplex bijna niet meer weg te denken. Het bespaart een grote hoeveelheid aan water, stelt je in staat om grondwater te gebruiken in de plaats van leidingwater en zorgt voor een groen gazon en gezonde planten en bloemen. De natuur is je meteen dankbaar. Maak een afspraak voor meer informatie of ontdek onze groene nieuwbouwtuinen en renovatieprojecten.
Beregening uit oppervlaktewater voor kleine tuin in Loenhout

Particulier


Wil je niet meer met de gieter of de tuinslang aan de slag, water besparen en je tuin onderhouden? Laat dan een beregeningssysteem op maat van je tuin plaatsen door Tuinaanleg Damen. Ik adviseer je over de mogelijkheden van de verschillende systemen en combinaties, de optie voor grondwater of regenwater en hoe je best ecologisch en budgetvriendelijk je tuin voorziet van het nodige water.
Beregeningssysteem laten aanleggen bij bedrijf in Wuustwezel

Bedrijf


De groene ruimte van je bedrijf hou je best fris groen en dat gaat eenvoudig met een beregeningssysteem. Bij grasoppervlakten komen er sproeiers en bij plantvakken voorzien druppelslangen voor het gewenste water.
Liefst zo ecologisch mogelijk met regen- of grondwater en indien gewenst met een handige app.

Beregeningssystemen

Beregeningssystemen vind je in alle vormen en maten. Met Tuinaanleg Damen voorzien we het juiste systeem bij je bestaande of nieuwbouwtuin. Kies je voor “old school” handmatig of innovatief met een handige app? Wil je enkel sproeisystemen voor de grote oppervlaktes of combineer je met druppelslangen? Wens je ineens een pomp of putboring? Alles kan met een beregeningsplan op maat.

Beregening werkwijze

Gesprek
Alles begint met een goed gesprek. Voor ik dus start aan je beregeningsplan, bekijk en adviseer ik de mogelijkheden voor het gepaste beregeningssysteem. Ik luister naar je ideeën, noden en wensen. We bespreken altijd eerst een plan van aanpak.
Voorontwerp / Beregeningsplan
Visualiseren is weten, daarom teken ik bij een beregeningsplan uit dat past bij jouw tuin. Zo krijg je een perfect zicht op wat er gaat gebeuren. Aan de hand van een beregeningsplan breng ik de hele groene zone in kaart en hou ik rekening met de grootte van de tuin, de waterbron en het type beplanting.
Offerte op maat
Na het gesprek en het gepuzzel, stuur ik je een offerte op maat. Ga je met Tuinaanleg Damen in zee? Heel fijn, dan reken ik niets aan voor het ontwerp van je systeem.
Uitvoering
Na het voorleggen van het plan, ga ik van start om het gekozen beregeningssysteem te plaatsen met eventueel een pomp of putboring. Achteraf laat ik alles terug netjes achter
Nazorg
Een tweejaarlijks onderhoud van een beregeningssysteem is aan te raden. In het voorjaar voor de opstart en in het najaar om de installatie winterklaar te maken. Dit kan je zelf doen of je vraagt het tijdens het tuinonderhoud. Lees of vraag meer over de onderhoudsopties.

Afspraak maken

Tuinaanleg Damen

Brengt je tuin tot leven