Tuinaanleg Damen

Complete tuinrenovatie

Complete tuinrenovatie

Vraagt je tuin om een make-over? Wil je een beregeningssysteem, een nieuwe oprit of terras of een groene oase vooraan of achteraan? Maak een afspraak en ik luister naar je ideeën en adviseer de mogelijkheden voor je bestaande tuin. Bouw je een nieuw huis, appartement of gebouw? Ook voor de nieuwbouwtuin kom ik graag langs.
3D plan voor complete tuinrenovatie voor woning in Wuustwezel

Tuinontwerp


De start van je tuinrenovatie begint bij een duidelijk en transparant plan van aanpak. Nam je een tuinarchitect onder de arm? Dan starten we meteen. Heb je nog geen ontwerp voor je gedeeltelijke of complete tuinrenovatie? Denk al eens na over materialen, vormen en kleuren. Ik help je het bos door de bomen zien en teken de ideeën, noden en wensen professioneel uit. Het uitgewerkte voorontwerp passen we samen aan tot het goed zit.
Grondwerken voor complete tuinrenovatie en oprit bij huis in Wuustwezel

Grondwerken


Zelfs bij een tuinrenovatie gaan we soms graven. Afhankelijk van het tuinontwerp en de wensen steken we de schop en de graafmachine in de grond. Wil je een complete tuinrenovatie? Dan is de metamorfose groot.

Spreken we slechts over een klein deel van de tuin, enkel de voortuin of de plaatsing van een nieuw terras, vijver, beplanting of zwembad? Dan behoud ik wat kan. Altijd is de tuin nadien spik en span.
Voorbereiding bestrating voor complete opritrenovatie bij huis in Wuustwezel

Bestrating


Vraagt je terras, oprit of paadje om een renovatie? Ontdek de vele opties zoals kleiklinkers, keramische tegels, natuursteen, betontegels of grind. Kies tussen verschillende boordstenen voor minder onderhoud of ga voor een groene look.

Heb je keuzestress? Ik kijk naar de mogelijkheden voor je bestrating, adviseer en informeer over de degelijkheid, prijs, stijl en onderhoudsvriendelijkheid.
Besproeiing en beregeningssysteem bij tuinrenovatie door Tuinaanleg Damen in Loenhout

Beregening


Sta je op het punt je tuin te renoveren en ben je het beu om je planten te besproeien met een gieter of het gazon groen te houden met een tuinslang.

Bereik het gewenste resultaat, bespaar water en verminder de arbeidsintensiteit met een degelijk beregeningssysteem. Ik help je een keuze maken tussen de verschillende systemen. Zo kom je niet van de regen in de drup en blijft je beplanting en gazon prachtig groen.
Nieuwe aanplanting bij tuinrenovatie in voortuin huis Loenhout

Aanplanting


Wat te vernieuwen en wat te behouden? Een gedeeltelijke of complete tuinrenovatie vraagt net om een andere insteek dan een nieuwbouwtuin. Omdat we met een bestaande tuin aan de slag gaan, luister ik eerst naar wat je van aanplanting graag behoudt of net wil vernieuwen. Ben je gek op het paadje, de bloemen in het perkje of de ruimtelijkheid van je tuin of word je net zot van het onderhoud of de onlogische indeling? Vertel het en ik neem het mee in het ontwerp voor de tuinrenovatie.
Nieuwe houten omheining met betonbalken en terras bij tuinrenovatie project in Hoogstraten

Omheining


Is de omheining aan vernieuwing toe?
Ik bekijk samen met jou welke afsluiting en/of poort er best bij je tuin past.

Wil je enkel natuurlijke materialen? Droom je van de landelijke stijl of liever modern?

Heb je een grote hond in de tuin of wil je veiligheid bieden aan je kinderen of kleinkinderen? Ik denk met je mee en samen kiezen we de gepaste omheining uit.

Tuinrenovatie werkwijze

Gesprek
Alles begint met een goed gesprek. Voor ik dus teken en graaf, bekijk en adviseer ik de mogelijkheden voor een nieuw tuinontwerp. Ik luister naar je ideeën, noden en wensen en bespreek een plan van aanpak.
Voorontwerp
Visualiseren is weten, daarom teken ik bij een totaalproject jouw tuin uit. Zo krijg je een perfect zicht op wat er gaat gebeuren.
Plan van aanpak
Je tuin wordt opnieuw uitgetekend naargelang je noden. Een nieuw terras, enkel het groen of een volledige renovatie? Ik kijk naar de juiste materialen en planten, grootte, bloeiperiode, kleur... Zo komen we samen tot een tuin op jouw maat.
Offerte op maat
Na het gesprek en het gepuzzel, stuur ik je een offerte op maat. Ga je met Tuinaanleg Damen in zee? Heel fijn, dan reken ik niets aan voor het ontwerp van je tuin.
Uitvoering
Zit het ontwerp goed? Na goedkeuring van de offerte zetten we een richtdatum vast om te starten met schop of graafmachine aan je nieuwe tuinbeleving. Nadien ruim ik alles weer netjes op.
Nazorg
Je tuin ziet er stralend uit, maar vraagt op tijd en stond om een onderhoud. Daarom blijf ik beschikbaar voor het nodige tuinonderhoud achteraf. Lees of vraag meer over de onderhoudsopties.

Afspraak maken

Tuinaanleg Damen

Brengt je tuin tot leven