Tuinaanleg Damen

Nieuwbouwtuin

Nieuwbouwtuin aanleg

Net je huis, appartement of bedrijfsgebouw gezet en buiten is het nog een woestenij? Ik leg de tuin aan bij je nieuwbouw van het ontwerp tot de zorgeloze tuin. Staat je gebouw er al langer en vraagt de tuin, terras of oprit om een renovatie? Naast de aanleg van de nieuwbouwtuin breng ik ook nieuw leven aan bestaande tuinen.
3D tuinontwerp voor nieuwbouwtuin in regio Hoogstraten

Tuinontwerp


De start van je nieuwbouwtuin begint bij het ontwerp. Nam je een tuinarchitect onder de arm? Dan bekijk ik het bestaande ontwerp samen en passen we nog aan waar nodig. Heb je nog geen tuinontwerp in je bezit? Dan teken ik jouw tuinideeën, noden en wensen professioneel uit in een voorontwerp. Voeg nog toe, geef je bedenkingen en vragen door, tot we met een definitief tuinontwerp aan de slag kunnen.
Grondwerken voor nieuwbouwtuin achteraan met kraan van Damen Tuinaanleg uit Loenhout

Grondwerken


We beginnen bij basis.
Na het tuinontwerp starten we met de grondwerken. Deze zijn nodig voor de bestrating, groenzones, het eventuele beregeningssysteem, pomp of omheining.
Moet er plaats voorzien worden voor een vijver of zwembad dan werken we samen met specialisten ter zake en zorgen we mee voor de mooie afwerking van de waterpartijen.
Tuinrealisatie en oprit voor nieuwbouwhuis door Tuinaanleg Damen Loenhout

Bestrating


Kleiklinkers, keramische tegels, natuursteen, betontegels of grind.

Bestrating dient voor verschillende doeleinden en komt in alle vormen voor.

Denk maar aan het paadje naar je voordeur, de oerdegelijke oprit, het onderhoudsvriendelijk terras of de weg naar je achterbouw of tuinhuis.
Tuinrealisatie met nieuw beregeningssysteem in grote achtertuin regio Brecht

Beregening


Je planten besproeien met een gieter of het gazon groen houden met een tuinslang is arbeidsintensief, geeft zelden het gewenste resultaat bij heel droog weer en bespaart niet op water.

Het juiste beregeningsysteem op maat van je tuin doet het wel. Een keuze maken tussen de verschillende systemen lijkt echter een onmogelijke taak. Ik help je het bos door de bomen te zien.
Tuinrealisatie bij nieuwbouwtuin met bloemen en grondbedekker door tuinman van Tuinaanleg Damen uit Loenhout

Aanplanting


Met welke beplanting zorg je voor beschutting, zien er heel het jaar mooi uit en vragen weinig onderhoud? Wereldwijd bestaan er bijna 400 000 soorten planten waarvan enkele duizenden inheems. Dus voldoende groen en bloem om uit te kiezen, maar dat doe je best doordacht. De juiste plant op de juiste plaats zorgt namelijk voor verkoeling tijdens de zomer. Kies je voor een inheemse plant, dan gedijt die goed in onze seizoenen en vormt een voedselbron voor bijen, vlinders en nuttige insecten.
Tuinwerk met houten omheining met betonnen palen

Omheining


Een tuin is pas af met een gepaste omheining. Deze bestaan in alle vormen en maten.

Denk maar aan steenkorven, draad, hout, beton tot hagen of bomen.

Welke voordelen en nadelen elke afsluiting bezit, bespreek ik graag met jou in een persoonlijk gesprek.

Nieuwbouwtuin werkwijze

Gesprek
Alles begint met een goed gesprek. Voor ik dus teken en graaf, bekijk en adviseer ik de mogelijkheden voor een nieuw tuinontwerp en luister ik naar je ideeën, noden en wensen.
Voorontwerp
Visualiseren is weten, daarom teken ik bij een totaalproject jouw tuin uit. Zo krijg je een perfect zicht op wat er gaat gebeuren.
Plan van aanpak
De puzzel van je tuin wordt gelegd. Ik hou rekening met de verschillende soorten materialen, planten en innovatieve systemen die bij je tuin passen. Zo komen we samen tot een tuin op jouw maat.
Offerte op maat
Na het gesprek en het gepuzzel, stuur ik je een offerte op maat. Ga je met Tuinaanleg Damen in zee? Heel fijn, dan reken ik niets aan voor het ontwerp van je tuin.
Uitvoering
Zit het ontwerp goed? Na goedkeuring van de offerte nemen we je mee op in onze planning.
Nazorg
Je tuin ziet er stralend uit, maar vraagt op tijd en stond om een onderhoud. Daarom blijf ik beschikbaar voor het nodige tuinonderhoud achteraf. Lees of vraag meer over de onderhoudsopties.

Afspraak maken

Tuinaanleg Damen

Brengt je tuin tot leven